- Home
- Inspiratie
- Terug Inspiratieblog
- Frisse zomerse salade met groente én fruit
Frisse zomerse salade met groente én fruit
Keuken
3
min leestijd
Breng de zomer op je bord met deze frisse salade met veel groente én fruit! Heerlijk als bijgerecht of zelfs als hoofdgerecht. En is er nog wat over? Bewaar de restjes voor de volgende dag als lunch. Smullen maar!
Ingrediënten
- 200 gram pasta (bijvoorbeeld fusilli of farfalle)
- 1 krop ijsbergsla
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 200 gram cherrytomaten
- 1 bosje radijsjes
- 250 gram aardbeien
- Verse munt
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet na het koken af en spoel de pasta onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat de pasta goed uitlekken
- Was de sla en de aardbeien. Scheur de bladeren van de sla in hapklare stukken en halveer de aardbeien. Snij de radijsjes in dunne plakken, halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in dunne reepjes
- Hak de munt fijn
- Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom en meng voorzichtig door elkaar
- Dressing: meng de olijfolie, het citroensap en de zout en peper in een klein kommetje
- Giet de dressing over de salade en meng nog een keer goed
Serveer de salade direct of zet hem nog een half uurtje in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.
Eet smakelijk!